Potrebujete nalepke?

Sporočite nam svoje želje, za vas bomo poiskali najbolj optimalno rešitev!

Glede na želje, zahteve, namen uporabe nalepk in podlage kjer bodo nalepke nalepljene, vam bomo pripravili najoptimalnejšo izbiro materialov ter tehnik za izvedbo. Napačna izbira materialov, lahko privede do nefunkcionalnosti nalepke zaradi izbire preslabih materialov ali tehnik, ali pa previsoke stroške, zaradi izbire predobrih materialov in napačnih tehnologij izvedbe. 

Več si preberite v spodnjem članku.


ali ste vedeli?

Nalepke so danes veliko več, kot so bile včasih


Ob omembi besede "nalepka", se spomnimo na preteklost, ko so podjetja, kot promocijski material delila nalepke, ki smo jih lepili na avtomobile, kolesa, stene, vrata in omare v sobah...
Danes temu ni več tako, saj se nalepke uporabljajo za različne namene. Načinov uporabe je nešteto in potrošniki se lahko sploh ne zavedamo vseh rešitev, ki jih lahko dosežemo s pomočjo nalepk.
 
Poznamo tri načine izdelave.
Prvi način je rezanje nalepk in napisov s pomočjo barvnih PVC folij. Prednost teh nalepk je, da nimajo ozadja, saj se odvečna folija odstrani. Omejeni pa smo na sicer široko barvno lestvico posamezne folije. Za težje grafične elemente je na voljo drugi način izdelave nalepk in sicer s pomočjo tiskanja. Te se tiska na različne medije (folije) s pomočjo eko-solventnega tiskalnika. Izbira pravilnega medija (folije) je zelo pomembna in odvisna od namena uporabe ter podlage, na katero se nalepka kasneje aplicira. Za vsako podlago je potrebno izbrati specifično folijo. Nalepke, ki so izpostavljene različnim vremenskim vplivom, se še dodatno zaščiti z UV zaščitno folijo, t. j. laminacijo, kar znatno poveča obstojnost tiska. Za vsako podlago se izbere najbolj optimalno lepilo, odvisno od tega, koliko časa bo nalepka služila namenu. Lepilo je lahko tudi tako, da se nalepko brez težav odstrani, saj na podlagi ne pušča lepljivih in težko odstranljivih ostankov.Tretji način izdelave nalepk pa je kombinacija obeh prej opisanih, torej kombinacija tiska ter izreza.
 
Z nalepkami danes opremljamo stavbe, tako zunaj kot v notranjosti. Stekla se obdela s peskano ali perforirano folijo, stene s fototapetami (ozadja v kuhinjah, tematskih sobah), tla s talnimi grafikami. Lahko se izdela tudi piši-briši table, oblepi pohištvo in vozila (kombije, avtomobile, motorna kolesa, avtodome...), ter še veliko več.
 
Vsako stvar, tako doma kot v podjetju, se lahko s pomočjo nalepk popolnoma personalizira in prilagodi željam vsakega posameznika. Možnosti je ogromno, potrebujemo le kanček domišljije.